Σάββατο 23 Αυγούστου 2008

Αποφάσεις Καραμανλή εν όψει της ΔΕΘ

Στη φάση της τελικής προετοιμασίας εν όψει της μετάβασης του πρωθυπουργού στη Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο βρίσκεται το κυβερνητικό επιτελείο, ενώ ο ίδιος ο κ. Καραμανλής θα έχει από τη Δευτέρα νέο γύρο συναντήσεων με τα κορυφαία στελέχη αλλά και κοινωνικούς φορείς, αρχής γενομένης από τη ΓΣΕΕ. Η γενική κατεύθυνση που μέχρι στιγμής έχει επιλεγεί προβλέπει ιδιαίτερη προβολή των εξαγγελιών που υλοποίησε μέχρις σήμερα η κυβέρνηση και ταυτόχρονα την υιοθέτηση ενός οικονομικού μίγματος που θα δικαιολογεί τη λήψη φορολογικών ή άλλων μέτρων, ώστε να εξευρεθούν πόροι για την ενίσχυση των ασθενεστέρων.
Χθες, μετά τις διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας, οι κ.κ. Κ. Καραμανλής, Ντ. Μπακογιάννη και Ευ. Μεϊμαράκης συζήτησαν επί μισάωρο για όλα τα θέματα που βρίσκονται στο προσκήνιο και κυρίως για τον προγραμματισμό εν όψει της νέας περιόδου. Αρχής γενομένης από τη ΔΕΘ, το κυβερνητικό επιτελείο προγραμματίζει μια επικοινωνιακή αντεπίθεση, στην οποία βασικό σύνθημα θα είναι η σθεναρή βούληση της κυβέρνησης να υλοποιήσει, με κάθε κόστος, το πρόγραμμά της, με ταυτόχρονη εκπομπή μηνυμάτων και προς τους γαλάζιους αντάρτες, οι οποίοι ετοιμάζονται για νέες μάχες στα χαρακώματα. «Πρέπει να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών και να θέσουμε τα στελέχη μας προ των ευθυνών τους. Αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο με επίδειξη πολιτικής πυγμής» έλεγε χαρακτηριστικά κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος.
Το κλίμα επιβαρύνεται και από την υπόθεση Παυλίδη, η οποία εξακολουθεί να ανακυκλώνεται και να ανατροφοδοτείται καθημερινά επί 22 ημέρες. Χθες δύο ακόμη κυβερνητικοί βουλευτές έδειξαν στον πρώην υπουργό Αιγαίου την... πόρτα εξόδου από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, έως ότου ολοκληρωθεί η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.
Ο κ. Γιάννης Μανώλης υπογράμμισε πως «εκείνο που θα έπρεπε να κάνει ο κ. Παυλίδης είναι να παραιτηθεί μέχρι να αποδειχτεί η αθωότητά του και από εκεί και πέρα επανέρχεται στην παράταξή του. Δεν είναι λογικό και δυνατό για πρόσωπα να απολογείται μια ολόκληρη παράταξη». Ο ίδιος προσέθεσε («Φλας») πως ακόμη κι αν δεν αποδειχτεί παρά μόνο εμπλοκή του στενού συνεργάτη του κ. Παυλίδη, Π. Ζαχαρίου, ευθύνη θα φέρει και ο ίδιος ο πρώην υπουργός «εφόσον συνεχίζει να τον στηρίζει». Ο συνυποψήφιος του κ. Παυλίδη στα Δωδεκάνησα, κ. Αναστ. Καραμάριος, σημείωσε – ομιλώντας επί προσωπικού – πως αν υπήρχαν υπόνοιες εμπλοκής του ιδίου «που να δημιουργούν προβλήματα στην παράταξή μου, ασφαλώς και θα είχα παραιτηθεί».
Συνομιλητές του πρωθυπουργού, πάντως, εμμένουν στη γραμμή στήριξης του κ. Παυλίδη, εκτιμώντας ότι η δικαστική διερεύνηση θα τον απαλλάξει από κάθε υπόνοια. Προσθέτουν δε ότι το ζήτημα παραμένει στην επικαιρότητα, εξαιτίας των δηλώσεων διαφόρων στελεχών αλλά και της πενίας θεμάτων και συνιστούν να αποφεύγονται τοποθετήσεις που ανατροφοδοτούν τη συζήτηση. Στη λογική αυτή, οι Ντόρα Μπακογιάννη και Ευ. Μεϊμαράκης απέφυγαν χθες οποιοδήποτε σχόλιο επί του θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ