Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η -Προεδρεία των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας

Στα πλαίσια των συναντήσεων με τα πολιτικά κόμματα της Χώρας, τα Προεδρεία των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας συναντήθηκαν χθες (3-9-08) με τον Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρη ΖΑΓΟΡΙΤΗ στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος.
Τα προεδρεία μετέφεραν την ανησυχία και αγωνία τους τόσο για την δυσλειτουργία των Υπηρεσιών, που έχουν καταστεί αναποτελεσματικές λόγω έλλειψης δύναμης που αγγίζει έως και το 35% των προβλεπόμενων οργανικών δυνάμεων, την έλλειψη σύγχρονης υλικοτεχνικής υποδομής, την ανυπαρξία συντήρησης των τεχνικών μέσων, οχημάτων κ.λ.π., την μη πρόβλεψη κονδυλίων για την ανανέωσή τους, όσο και την υποβάθμιση και έκθεση των ένστολων εργαζομένων λόγω της μη διασφάλισης τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος με την ακύρωση στην πράξη των όρων υγιεινής και ασφάλειας με τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας την απλήρωτη υπερεργασία, την διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού ιδιαίτερα κατά τις επιχειρήσεις χωρίς καμία οργάνωση, πρόβλεψη αναγκών και συντονισμό.
Εξέφρασαν δε, την αγανάκτησή τους για την επιχειρούμενη αποψίλωση των εργασιακών κατακτήσεων που διασφαλίζουν στους ένστολους μια εργασιακή αξιοπρέπεια καθώς και για την εν κρυπτώ, ερήμην των εκπροσώπων, προώθηση νομοθετημάτων που στοχεύουν στην χειροτέρευση της υπηρεσιακής κατάστασης των εργαζομένων στα Σ.Α., όπως π.χ. με το πειθαρχικό δίκαιο αλλά και την απαξίωση του θεσμικού συνδικαλιστικού ρόλου.
Τόνισαν επίσης κυρίαρχα, την άσχημη οικονομική κατάσταση των αστυνομικών – πυροσβεστών – λιμενικών, ιδίως των νέων και χαμηλόβαθμων, με τους πενιχρούς βασικούς μισθούς των νεοεξερχομένων κάτω και από αυτόν του ανειδίκευτου εργάτη που καθιστά αναγκαία άμεσα την καθιέρωση ενός νέου μισθολογίου που θα άρει τις αδικίες του ισχύοντος, σε συνδυασμό με την προστασία έως τούτο γίνει των ήδη ισχνών αποδοχών με διορθωτικά οικονομικά μέτρα και αύξηση επιδομάτων όπως του πενθημέρου και νυχτερινού που καθηλώθηκαν στα ίδια ποσά από το 2002.
Επισήμαναν ότι δεν περιποιεί τιμή για την επίσημη Πολιτεία η κατ’ ανάγκη καταφυγή της πλειοψηφίας των αστυνομικών – πυροσβεστών – λιμενικών σε δεύτερη και τρίτη εργασία γιατί δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.
Ο κ. ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ θεωρώντας επιβεβλημένη τη συμμετοχή των εκπροσώπων των εργαζομένων στις υπηρεσιακές επιτροπές που επεξεργάζονται και προωθούν νομοθετήματα που αφορούν την υπηρεσιακή τους κατάσταση , ανέφερε ότι θα εισηγηθεί θετικά για την ικανοποίηση του ζητήματος αυτού, όσο δε για τις χαμηλές αποδοχές των ενστόλων στα Σ.Α. και για τα θεσμικά και εργασιακά ζητήματα που του παρατέθηκαν θα μεταφέρει αυτά αυτούσια στην Πολιτική Ηγεσία των αρμόδιων Υπουργείων για την εξεύρεση λύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ