Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ <<ΥΠΟΥΡΓΕΙΟN ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ>>

Tο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο της ανθρωποκεντρικής εκπαίδευσης και επιδεικνύοντας εμπράκτως ενδιαφέρον για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, εξέδωσε εγκύκλιο προς όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους διευθυντές εκπαίδευσης, στην οποία δίνονται συγκεκριμένες οδηγίες και κατευθύνσεις για τον τρόπο που πρέπει να κινηθούν προκειμένου να μπορέσουν να απορροφήσουν τα παιδιά των Ρομά στο εκπαιδευτικό σύστημα, χτυπώντας τη σχολική διαρροή που τα προηγούμενα χρόνια εμφανιζόταν έντονη σε αυτή τη συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα.
Συγκεκριμένα στην εγκύκλιο υποδεικνύονται τρόποι αντιμετώπισης προβλημάτων εγγραφής μαθητών Ρομά καθώς και στήριξή τους, μέσω αντισταθμιστικών θεσμών (τάξεις υποδοχής Ι και ΙΙ, φροντιστηριακά τμήματα, ενισχυτική διδασκαλία, προπαρασκευαστικά τμήματα). Παρέχονται επιπλέον οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς για την ένταξη των μαθητών αυτών στο εκπαιδευτικό σύστημα και πληροφορίες για εκπαιδευτικό υλικό, προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες ανάγκες τους.
Σχολιάζοντας τη σχετική εγκύκλιο, ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ευριπίδης Στυλιανίδης τόνισε ότι:
«Είμαστε αποφασισμένοι να νικήσουμε τη σχολική διαρροή, να διασφαλίσουμε ίσες ευκαιρίες για μόρφωση σε όλα τα παιδιά και να αποδείξουμε εμπράκτως το ενδιαφέρον μας κυρίως για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι Ρομά και παρουσίαζαν για πολλές δεκαετίες σοβαρά προβλήματα ένταξης στο υποχρεωτικό εκπαιδευτικό μας σύστημα.
Η πολιτεία και το Υπουργείο Παιδείας δια των λειτουργών του, θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να μπορέσει να δημιουργήσει τις καλύτερες προοπτικές μέλλοντος και σε αυτά τα παιδιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ