Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ << ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ >>

26 Mαρτίου 2009

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ WWF «ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ»
(28 ΜΑΡΤΙΟΥ)
ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΩΣ, ΑΝΑΒΟΥΜΕΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ!

Το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών συμμετέχει ενεργά στον εορτασμό της «Ώρας της Γης» και στην εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή της WWF με κεντρικό μήνυμα: «ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΩΣ, ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ!» , το Σάββατο 28 Μαρτίου.
Στο κεντρικό κτίριο καθώς και στα κεντρικά κτίρια όλων των φορέων που εποπτεύει το Υπουργείο, θα σβήσουν τα φώτα για μία ώρα (20.30-21.30) συμμετέχοντας ενεργά στην «Ώρα της Γης», η οποία αποτελεί παγκόσμια πρωτοβουλία της WWF ενάντια στην κλιματική αλλαγή.
Την ίδια ώρα οι διαφημιστικές πινακίδες στους χώρους του Μετρό και στις στάσεις του Τραμ θα παραμείνουν σβηστές.

Το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, συμμετέχει ενεργά σε προγράμματα για την προστασία και διατήρηση του περιβάλλοντος. Στην προσπάθεια αυτή εντάσσεται ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της πολιτικής, η οποία ενθαρρύνει τη χρήση των φιλικών προς το περιβάλλον Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, περιλαμβάνει κατασκευή ποδηλατοδρόμων, ενημερώνει τους νέους οδηγούς για τη σωστή και οικολογική χρήση των οχημάτων με την ενσωμάτωση του προγράμματος Εco-driving στην διαδικασία εκπαίδευσης κα. Παράλληλα, η εφαρμογή τεχνικών βιοκλιματικής στα κτήρια των εποπτευόμενων φορέων, καθώς και η ανανέωση του στόλου του ΟΑΣΑ με αντιρρυπαντικά οχήματα νέας τεχνολογίας, αποτελούν τις βασικές συνιστώσες της πολιτικής που εφαρμόζει το ΥΜΕ για την ενεργητική αντιμετώπιση και μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Για τον εορτασμό της «Ώρας της Γης» και τη συμμετοχή του ΥΜΕ στην εκστρατεία της WWF, ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, δήλωσε τα εξής:

«To περιβάλλον δεν είναι θέμα μόδας, είναι θέμα συνείδησης. Δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο, θα πρέπει όλοι να δράσουμε. Να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη. Το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών μπαίνει μπροστά στην προσπάθεια αυτή και έχει αποφασίσει την ημέρα που σβήνουν όλα τα φώτα, όλα του τα κεντρικά κτίρια να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια της WWF.
Θεωρούμε ότι είναι η «Ώρα της Γης» και πρέπει να σεβαστούμε τον γαλάζιο πλανήτη στον οποίο ζούμε, εφαρμόζοντας «πράσινες πολιτικές» που μπορούν να διαμορφώσουν καλύτερες συνθήκες για τη γενιά που έρχεται. Δεν πρέπει να επαναλάβουμε λάθη. Πρέπει να δράσουμε και πρέπει να δείξουμε συνέπεια και αγάπη για το περιβάλλον.
ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ, ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ