Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Οι τηλεοπτικοί «καραγκιόζηδες» <<Χρήστος Πασαλάρης>>

Οι πολίτες τα έχουν χαμένα ψάχνοντας ποιο είναι κάθε μέρα το θέμα που τους τρομάζει. Είναι η τσέπη τους που διαρκώς αδειάζει; Είναι ο κουκουλοφόρος που τους απειλεί; Είναι η πατρίδα που κινδυνεύει; Και καταλήγουν ότι αυτό που τους τρομάζει περισσότερο είναι τα κανάλια, καθώς δίνουν εφιαλτικές διαστάσεις πότε στο ένα και πότε στο άλλο.
Οι πολίτες σημειώνουν ότι για τα πάντα έχουν γίνει δημοσκοπήσεις, για τα κανάλια ουδέποτε. Και βάζουν με το νου τους τι θα τους έσουρναν αν εκαλούντο να απαντήσουν «τι γνώμη έχουν για την ελληνική τηλεόραση» και πώς κρίνουν όλους αυτούς τους «γουρλομάτηδες» που φέρνουν την καταστροφή. Οι απαντήσεις θα ήταν καταλυτικές και το γνωρίζουν καλά οι «βαρόνοι», γι’ αυτό και δεν αποτολμούν ένα παρόμοιο γκάλοπ.
Θα πείτε εσείς: Για ποιο λόγο αυτοί οι κύριοι τρομοκρατούν τον κόσμο; Είναι, άραγε, κάποιοι από πάνω που το θέλουν για σκοτεινούς λόγους; Είναι μήπως ο ανηλεής ανταγωνισμός για τηλεθέαση, άρα και για διαφήμιση; Είναι η μάχη των golden boys για διατήρηση των κεκτημένων τους, που κυμαίνονται από 30.000 ευρώ το μήνα και άνω;
Ερώτησα κάποιον από τα «νούμερο ένα» της τηλεοπτικής ενημέρωσης: «Γιατί, βρε παιδί μου, τέτοιες γελοιότητες στις εκπομπές σου;». «Μα, δάσκαλε, δεν λέγεται ενημέρωση αυτό που κάνουμε», μου απάντησε. «Λέγεται ενημερωτική ψυχαγωγία. Αραδιάζουμε, δηλαδή, τις… καταστροφές της ημέρας και βάζουμε στα παράθυρα μερικούς… καραγκιόζηδες να τρώγονται, για να τους χαζεύει ο κόσμος»! Τέτοιος κυνισμός!
Φταίει τότε ο κόσμος που τους «χαζεύει»; Ασφαλώς φταίει. Οποιον πολίτη και αν ρωτήσετε θα σας πει τα καλύτερα λόγια αίφνης για τη Μαρία Χούκλη, αλλά θα ομολογήσει ότι προτιμά να… χαζεύει τους «γουρλομάτηδες». Ο ίδιος όμως θα έβαζε τον αντίχειρα ανάποδα, αν εκαλείτο να αποφανθεί για την τύχη τους.
Πώς, λοιπόν, θα σωθεί η ελληνική κοινωνία από το τηλεοπτικό μίασμα; Ισως από μια εξυγιαντική επανάσταση των νέων δημοσιογράφων, όποτε γίνει, με επικεφαλής όσους από την παλιά γενιά έχουν μάθει να μη φοβούνται το θάνατο και να μη λατρεύουν το χρήμα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ