Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Αθήνα, 30 Μαρτίου 2010
Αρ. Πρωτ.: 200/4/102
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια και την ένθερμη συμπαράστασή της στην οικογένεια της δύσμοιρης και τραγικής Αφγανής μητέρας που μπροστά στα μάτια της διαμελίσθηκε από έκρηξη βόμβας αδίστακτων ανθρώπων, ο 15χρονος γιος της και τραυματίστηκε σοβαρά η 10χρονη κόρη της.
Ο πόνος των ανθρώπων αυτών, που πέραν του ξεριζωμού από την πατρίδα τους για να αποφύγουν τον θάνατο από την ανέχεια, την ασιτία και τον πόλεμο τους βρήκε και τέτοιο κακό, είναι πρόκληση για τον πολιτισμό μας, στο σκοτάδι και στα σκουπίδια του οποίου αναζητούν την επιβίωσή τους οι ανέστιοι κατατρεγμένοι πλάνητες.
Βεβαίως το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι ζήτημα της Ελληνικής Πολιτείας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κάθε κραταιάς χώρας, γι’ αυτό και η λύση του δεν είναι Αστυνομική.
Η αντιμετώπιση επίσης της εγκληματικότητας αφορά την στήριξη της Αστυνομίας που η δράση της επιβάλλεται να ευθυγραμμιστεί απόλυτα με την θεσμική αποστολή της _ τόσο απλό αλλά και τόσο δύσκολο_. Αφορά πρώτιστα τα γενεσιουργά αίτια της εγκληματικότητας που σχετίζονται με την επιδείνωση των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών και την κρίση που περνά αυτή η ίδια η ανθρώπινη υπόσταση.
Ενστερνιζόμενοι, ως ένστολοι πολίτες πάντοτε την αρχή ότι ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, εκφράζουμε την ευχή μας για την ταχεία επούλωση των τραυμάτων του μικρού παιδιού συμμετέχοντας με μια μικρή υλική βοήθεια στις δυσβάσταχτες ανάγκες της απόκληρης οικογένειας.
Τονίζουμε και καταγγέλλουμε ότι το μίσος για τη ζωή δεν μπορεί να καλυφθεί από κανένα _ τάχα και _ ιδεολόγημα. Η βία και ο τρόμος στρέφονται κατά της αξίας του ανθρώπου.
Εδώ και τώρα παλλαϊκή καταδίκη της βίας και της τρομοκρατίας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ