Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Τέλος Αυγούστου ψηφίζεται το ν/σ για τα αυθαίρετα

Ανοιχτός σε αλλαγές στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα, ειδικά δε στις ρυθμίσεις που αφορούν στα κριτήρια και στο ύψος των προστίμων, δήλωσε στη...
 Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου.

Αφού τόνισε ότι στο νομοθέτημα - το οποίο κατατίθεται την Πέμπτη και θα έχει ψηφιστεί έως τις 28 Αυγούστου - επιχειρείται να εξευρεθεί η «χρυσή τομή», η οποία, όπως αναγνώρισε, δεν είναι εύκολη και επεσήμανε ότι ισορροπεί μεταξύ του χειρισμού της πραγματικότητας και της δίκαιης ρύθμισης.«Δεν θα επιβραβευθούν οι «καραμπινάτες» περιπτώσεις», δήλωσε και δεσμεύτηκε ότι η ρύθμιση του θέματος θα γίνει με τρόπο που θα ικανοποιεί το αίσθημα δικαίου της κοινωνίας, θα καλύπτει τις ενστάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά και θα εξασφαλίζει έσοδα για το κράτος.
«Δεν θα κρυφτώ. Η συγκυρία είναι εξαιρετικά δύσκολη», είπε, αλλά ξεκαθάρισε, εκ νέου, ότι από τις ρυθμίσεις θα εξαιρεθούν τα κτίσματα σε δάση, αιγιαλό, ρέματα και αρχαιολογικούς χώρους.
Ακόμη ανέφερε ότι οι υποχρεώσεις που τίθενται στο νομοθέτημα για τη μεταβίβαση ακινήτων είναι τέτοιες που αποτρέπεται μία νέα γενιά αυθαιρέτων.
Ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Σηφουνάκης αναφέρθηκε στο ζήτημα, για να επισημάνει ότι, πλέον, η μεγάλη αυθαίρετη δόμηση είναι στις εκτός σχεδίου περιοχές και τόνισε πως αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί και το κράτος δεν λάβει μέτρα ολοσχερούς κατάργησής της, εκτός οικισμών, δόμησης στα νησιά, δεν θα μείνει τίποτα όρθιο.
«Δεν θα γίνουν Μύκονος. Θα είναι χειρότερα», είπε χαρακτηριστικά και προανήγγειλε ότι το υπουργείο προετοιμάζεται, προς αυτή την κατεύθυνση,«τουλάχιστον για να μην ντρέπεται η δική μας γενιά και να μην είμαστε δακτυλοδεικτούμενοι».
«Έτσι για τα εκτός οικισμών, προσπαθούμε να εισάγουμε το περιβαλλοντικό ισοζύγιο, για πρώτη φορά, σε νόμο για τα αυθαίρετα», είπε ο κ. Σηφουνάκης
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ