Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Α.Δ.ΞΑΝΘΗΣ 26.08.2008

ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΝΟΣ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗ ΚΑΙ ΕΞΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΚΩΔΙΚΑ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Την 25.08.2008 και ώρα 14.00’ στη θέση Άσπρα χώματα Καβάλας, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης ένας 23χρονος πολίτης Αλβανίας ο οποίος κατελήφθη με ΙΧΕ αυτοκίνητο να μεταφέρει στο εσωτερικό της χώρας μας έξι (06) πολίτες Ιράκ και Πακιστάν, στερούμενους νομίμων διατυπώσεων εισόδου και παραμονής στη χώρα μας. Ο ανωτέρω διακινητής δεν ακινητοποίησε το όχημά του, ως όφειλε σε σήμα ένστολων αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα για να αποφύγει τον έλεγχο, ακολουθήθηκε από απόσταση από οχήματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης με ηχητικές και φωτεινές προειδοποιήσεις και τελικά ο οδηγός, εγκατέλειψε το όχημα εν κινήσει θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή και σωματική ακεραιότητα των λαθρομεταναστών και συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να ξεφύγει πεζός.
Κατασχέθηκε όχημα μεταφοράς λαθρομεταναστών ενώ ο διακινητής και οι λαθρομετανάστες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης που διενεργεί την προανάκριση θ’ αποσταλούν κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης
ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΤΟΜΟΥ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΚΑΙ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΚΒΙΑΣΗΣ
Την 25.08.2008 και ώρα 18.00’ συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης ένας 26χρονος ημεδαπός ο οποίος αφήρεσε με πρόθεση να ιδιοποιηθεί παράνομα δίκυκλο μοτοποδήλατο ιδιοκτησίας 51χρονου και στη συνέχεια απαίτησε την καταβολή του ποσού των 150 € από τον 24χρονο γιο του, προκειμένου να επιστρέψει το μοτοποδήλατο.
Δράστης συνελήφθη και με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης θ’ αποσταλεί κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης με αφορμή πρόσφατα περιστατικά απάτης και απόπειρας πλαστογράφησης πιστωτικών καρτών με την εγκατάσταση ηλεκτρονικού μηχανισμού - ών υποκλοπής PIN σε αυτόματα μηχανήματα ανάληψης και λοιπών τραπεζικών συναλλαγών των πιστωτικών καταστημάτων, που παρατηρείται σε περιοχές της χώρας μας επιθυμεί να σας κάνει κοινωνούς των κάτωθι χρήσιμων πληροφοριών :
Ως προς τον τρόπο χρήσης των Α.Τ.Μ.

Πριν ξεκινήσετε τη συναλλαγή ελέγξτε προσεκτικά το χώρο γύρω σας για τυχόν ύποπτες κινήσεις.
Βεβαιωθείτε ότι στο χώρο που βρίσκεται το Α.Τ.Μ. δεν υπάρχει κάποιο πρόσθετο εξάρτημα, του οποίου η παρουσία δεν δικαιολογείται.
Εάν εντοπίσετε οποιοδήποτε ύποπτο αντικείμενο, αλλοιώσεις ή σημάδια στη σχισμή υποδοχής της κάρτας, όπως στρεβλωμένο πλαίσιο, εκδορές, επιπλέον εξαρτήματα, τρύπες κ.λ.π. αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο Α.Τ.Μ. Ειδοποιήστε αμέσως την Τράπεζα.
Σε περίπτωση που το Α.Τ.Μ. κρατήσει την κάρτα ή αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά τη συναλλαγή, επικοινωνήστε μόνο με την Τράπεζα που σας χορήγησε την κάρτα.
Μην εμπιστεύεστε αγνώστους που προθυμοποιούνται να σας βοηθήσουν στο χειρισμό του Α.Τ.Μ. ή ζητούν το ΡΙΝ της κάρτας σας.
Σε περίπτωση που το μηχάνημα παρουσιάσει οποιαδήποτε βλάβη, επικοινωνήσετε μόνο με τα τηλέφωνα της Τράπεζας.
Όταν πληκτρολογείτε τον κωδικό σας ΡΙΝ «προστατέψτε» το πληκτρολόγιο, ώστε κανείς γύρω σας να μην αντιληφθεί τον τετραψήφιο αριθμό.
Μετά την ολοκλήρωση της ανάληψης χρημάτων μετρήστε τα χρήματα με διακριτικότητα και όσο πιο σύντομα μπορείτε.
Φροντίστε να μην είστε μόνοι σας, αν χρειαστεί να χρησιμοποιήστε Α.Τ.Μ. κατά τη διάρκεια της νύχτας και σε μη πολυσύχναστες περιοχές.
Εάν χρησιμοποιείτε Α.Τ.Μ. που βρίσκεται σε ειδικό θάλαμο, μην επιτρέπετε σε άτομα που δεν γνωρίζετε να εισέλθουν στο χώρο, κατά τη διάρκεια της συναλλαγής.
Μην αφήνετε τα κλειδιά σας ή πολύτιμα αντικείμενα στο αυτοκίνητό σας, ενώ χρησιμοποιείτε Α.Τ.Μ. και μην αφήνετε τη μηχανή του αυτοκινήτου σας αναμμένη.

Για την προστασία του λογαριασμού σας

Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε ως κωδικό (ΡΙΝ) την ημερομηνία γέννησης, τον αριθμό τηλεφώνου ή άλλα προσωπικά σας στοιχεία που μπορεί να γίνουν εύκολα αντιληπτά από επιτήδειους.
Αποφεύγετε να γράφετε το ΡΙΝ οπουδήποτε.
Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε το ίδιο ΡΙΝ σε περισσότερες από μια κάρτες σας.
Επιλέξτε και απομνημονεύστε τον κωδικό ΡΙΝ που μόνο εσείς θα γνωρίζετε και που δεν θα μπορεί να προσδιορισθεί από προσωπικά σας αντικείμενα που υπάρχουν στο πορτοφόλι ή στη τσάντα σας.
Μην δίνετε τον κωδικό σας PIN σε οποιονδήποτε και κάτω από οποιεσδήποτε περιστάσεις. Εάν κάποιος, για παράδειγμα επικαλεσθεί ότι τηλεφωνεί από την τράπεζα και ζητήσει τον αριθμό του ΡΙΝ για επαλήθευση, μην τον δώσετε. Οι Τράπεζες δεν ακολουθούν αυτή την πρακτική. Εάν έχετε αναγνώριση κλήσης, καταγράψτε τον αριθμό που αναγράφηκε στην τηλεφωνική σας συσκευή και ενημερώστε αμέσως την Αστυνομία.
Μην αφήνετε ποτέ την απόδειξη συναλλαγής που έχει εκδώσει το Α.Τ.Μ.
Συγκρίνετε τις αποδείξεις ανάληψης χρημάτων του Α.Τ.Μ. με το μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο κίνησης του λογαριασμού σας. Εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε συναλλαγή που δεν έχετε πραγματοποιήσει ενημερώστε αμέσως την Τράπεζα.
Να υπογράφετε την κάρτα σας. Αυτό εμποδίζει τον οποιοδήποτε να παραποιήσει το όνομά σας πάνω σε αυτήν.
Μη δίνετε και μη δανείζετε ποτέ και σε κανέναν την κάρτα σας.
Όταν κυκλοφορείτε έχετε μαζί σας μόνο τις κάρτες που προτίθεστε να χρησιμοποιήσετε.
Αναφέρατε αμέσως την κλοπή ή την απώλεια κάρτας στην Τράπεζα και στην Αστυνομία.

Επιπλέον η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης με αφορμή την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου από την 20.08.2008 μέχρι και την 28.02.2009 που θα διαρκέσει η αυτή επιθυμεί να σας ενημερώσει για κάποια θέματα ασφαλείας που θα πρέπει να λαμβάνονται κατά την άσκηση της συγκεκριμένης δραστηριότητας.

* Όταν πηγαίνετε για κυνήγι, θα πρέπει να έχετε μαζί σας την άδεια κυνηγιού και την άδεια κατοχής του όπλου με το οποίο κυνηγάτε.
* Να συμβουλεύεστε και να ενημερώνεστε για τις θέσεις των απαγορεύσεων, των καταφυγίων κ.λ.π.
* Να δέχεστε χωρίς αντίρρηση τον έλεγχο και έρευνα των αρμοδίων οργάνων και να συμπεριφέρεστε με ευγένεια. Σε αντίθετη περίπτωση διαπράττετε το αδίκημα της απείθειας.
* Να έχετε πάντα μαζί σας επίδεσμο και κάποια βασικά φάρμακα
* Αν βρείτε νεκρό ή σκοτώσετε ένα πουλί δακτυλιωμένο, θα πρέπει να το παραδώσετε στον Κυνηγετικό Σύλλογο ή στη Δασική Αρχή.
*Το κυνήγι στις Ελεγχόμενες Κυνηγετικές Περιοχές επιτρέπεται μόνο ειδική άδεια που χορηγείται από τη Δασική Αρχή της περιοχής όπου βρίσκεται η Ελεγχόμενη Κυνηγετική Περιοχή.
* Σε περίπτωση που συλληφθεί κάποιος για παράνομο κυνήγι, κατάσχονται όλα τα μέσα που χρησιμοποίησε, τα θηράματα και η άδεια.
* Έχετε μαζί σας πάντα ένα δεύτερο ζευγάρι κάλτσες καθώς επίσης μία ένεση αντι-ιοβόλου ορού η οποία μπορεί να σώσει το σκύλο σας αλλά και τους συναδέλφους σας.
* Αν για οποιοδήποτε λόγο μετά από ατύχημα προκληθεί αιμορραγία, πιέσετε συνεχώς το σημείο που αιμορραγεί και δέσετε σφιχτά λίγο πιο πάνω από το τραύμα , αν αυτό είναι στα άκρα. Κάθε δέκα λεπτά να χαλαρώνετε το δέσιμο για την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος(κίνδυνος γάγγραινας).
* Μη δημιουργείτε παρεξηγήσεις με συναδέλφους στον τόπο του κυνηγίου. Δε ξέρετε τι κατάληξη μπορεί να έχουν. Μη ξεχνάτε ότι και οι δυο σας κρατάτε όπλο στα χέρια. Εσείς τον εαυτό σας μπορείτε να τον ελέγξετε. Ο άλλος όμως;
* Να σέβεστε πάντα την ξένη περιουσία. Κάποιοι την απόκτησαν και την διατηρούν με ιδρώτα.
* Να έχετε πάντα μαζί σας το κινητό σας τηλέφωνο με φορτισμένη μπαταρία.
* Μη θεωρείτε ότι όλα τα παραπάνω μπορούν να συμβούν μόνο στους άλλους και όχι σε σας.

ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΠΛΙΣΜΟΥ

* Μια δεύτερη ματιά στο άδειο όπλο πρέπει να σας γίνει συνήθεια.
* Μη βάζετε σε θαλάμη συγκεκριμένου μήκους μεγαλύτερο φυσίγγι, γιατί θα προκληθεί βλάβη στο όπλο με πιθανό ατύχημα.
* Οι άδειες κατοχής κυνηγετικών όπλων που εκδίδονται από την Αστυνομική Αρχή ισχύουν για συγκεκριμένη περίοδο. Μετά την πάροδο αυτής, θα πρέπει να υποβληθούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ανανέωσή τους.
* Παίζετε με το θάνατο όταν ταξιδεύοντας με οποιαδήποτε μέσο έχετε το όπλο γεμάτο.
* Μην πυροβολείτε όταν δεν είστε βέβαιος τι βρίσκεται πίσω από το στόχο.
* Κρεμάτε πάντα το όπλο σε ένα ντουλάπι με την κάνη προς τα κάτω για να αποφεύγεται το κύλισμα του λαδιού προς το κοντάκι και να είναι πάντα κενό φυσιγγίων.
* Η κάνη του όπλου σας δεν πρέπει ποτέ να σημαδεύει το σύντροφό σας ακόμα κι αν είναι άδειο.
* Μετά από κάθε κυνήγι να καθαρίζετε πάντα το όπλο σας. Βοηθάτε στη συντήρησή του.
* Μην αφήνετε εκτεθειμένο το όπλο σας σε μέρη που βρίσκονται μικρά παιδιά.
* Μη δίνετε το όπλο σας σε άτομα που δεν έχουν εφοδιαστεί με άδειας θήρας.
* Απαγορεύεται η φύλαξή του σε χώρους που δεν πληρούν τους επιβαλλόμενους όρους ασφαλείας. Το όπλο φυλάσσεται μόνο στην κύρια κατοικία του κατόχου και πουθενά αλλού. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση αν κλαπεί ή χαθεί, οι κυρώσεις είναι αυστηρές.
* Για καλύτερη ασφάλεια καλό είναι να φυλάσσεται η πάπια για τα δίκαννα και το πώμα αερίων στις καραμπίνες, καθώς και τα φυσίγγια ,σε ξεχωριστό μέρος.
*Αντιμετωπίζετε όλα τα όπλα σας, σαν να είναι γεμάτα
*Κρατάτε το δάχτυλο σας μακριά από τη σκανδάλη μέχρι να είστε έτοιμος να πυροβολήσετε.
*Βεβαιωθείτε για το στόχο σας και το περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ