Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Ο.ΑΣ.Υ-Π.Ο.ΑΞΙ.Α

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των Πολιτικών Κομμάτων του Κοινοβουλίου, τα Προεδρεία των Ομοσπονδιών των εργαζομένων στην Ελληνική Αστυνομία πραγματοποίησαν σήμερα (30-09-08) κοινή συνάντηση στα γραφεία του Συνασπισμού της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας με τον πρόεδρό του κ. Αλέξη Τσίπρα και τα μέλη της Επιτροπής του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας Παναγιώτη Πλούμη και Νίκο Βρυώνη.
Τα Προεδρεία παρουσίασαν αναλυτικά τα προβλήματα που απασχολούν τους συναδέλφους μας, τονίζοντας ότι αντί να επιλύονται σε μεγάλο βαθμό παρατείνουν την εργασιακή ανασφάλεια και αβεβαιότητα στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, ιδίως όταν η κυβέρνηση παραχωρεί νέες αρμοδιότητες στις ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας.
Η απαξίωση, επίσης, του Αστυνομικού Οργανισμού εξαιτίας της συνεχιζόμενης έλλειψης προσωπικού, της ανορθολογικής κατανομής της υπάρχουσας δύναμης, της έλλειψης υλικοτεχνικής υποδομής, της μη εφαρμογής των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, των χαμηλών αποδοχών και της μη θεσμοθέτησης ενός δίκαιου νέου μισθολογίου, είναι το κυρίαρχο ζήτημα που με επίφαση προβλήθηκε, καθώς όλα αυτά έχουν καταστήσει την λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ. αναποτελεσματική και αφήνουν έκθετους τους εργαζόμενους αστυνομικούς στην εύλογη κριτική που ασκεί η κοινωνία και κυρίως στους πολλαπλούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν καθημερινά εξαιτίας της φύσεως της αποστολής τους απέναντι σε μια καλπάζουσα εγκληματικότητα.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πρόσφατη απαξιωτική συμπεριφορά της ηγεσίας να προχωρήσει ερήμην του συνδικαλιστικού κινήματος σε αποσπασματικά – παρωχημένα μέτρα (εκπαίδευση, πειθαρχικό δίκαιο), ενώ καταγγέλθηκε και η προσπάθεια για την κατάργηση του ισχύοντος αντικειμενικού και αδιάβλητου συστήματος μεταθέσεων.
Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού δήλωσε ότι το Κόμμα του στηρίζει τον αγώνα των Ομοσπονδιών για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου και ότι θα αγωνιστεί για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για την επαναφορά του ρουσφετιού και των πελατειακών σχέσεων στην ΕΛ.ΑΣ., κατήγγειλε δε την κυβέρνηση για την ακολουθητέα πολιτική απαξίωσης του συνδικαλιστικού μας κινήματος, ζητώντας να γίνει σεβαστός ο θεσμικός του ρόλος.
Σε ό,τι αφορά, άλλα ειδικότερα ζητήματα όπως η ίδρυση του ΠΟ.Κ.Ε.Α. στο Πάρκο στο Γουδή, η χρήση χημικών κατά των διαδηλωτών κ.ά, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την αντίθεση του Κόμματός του, ζητώντας από την κυβέρνηση να επιδείξει ευαισθησία και σεβασμό στα δικαιώματα των πολιτών.
Τέλος, ενημέρωσε τις Ομοσπονδίες ότι στο πλαίσιο του προγραμματικού διαλόγου για τις θέσεις του Συνασπισμού, θα ακολουθήσει ανοικτός διάλογος για μια σύγχρονη, δημοκρατική, αποτελεσματική Αστυνομία και για την ανάδειξη του κοινωνικού ρόλου των Ελλήνων αστυνομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ