Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Αυξάνεται ο αριθμός των ομάδων στα τελικά του EURO 2016

Κάποτε υπήρχε το Κύπελλο Εθνών Ευρώπης, με μόλις τέσσερις ομάδες να συμμετέχουν στην τελική φάση. Κάτι σαν «φάιναλ φορ» δηλαδή. Με το πέρασμα των χρόνων, οι ομάδες έγιναν οκτώ, η διοργάνωση μετονομάστηκε σε EURO, ακολούθησε νέα αύξηση στις 16 το 1996 στην Αγγλία, και από το 2016, θα εκπροσωπηθούν 24 χώρες. Με άλλα λόγια, ο... ένας στους δύο περνάει!
Η UEFA περιλαμβάνει 53 εθνικές ομοσπονδίες, ανάμεσα στις οποίες υπάρχουν τα Νησιά Φαρόε, το Λιχτενστάιν, το Λουξεμβούργο, το Σαν Μαρίνο και η Ανδόρα, που βρίσκονται στην «τελευταία ταχύτητα» του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Από τις υπόλοιπες 48, ακριβώς οι μισές θα λάβουν μέρος στην τελική φάση, το καλοκαίρι του 2016, όπως αποκάλυψε ο Φραντς Μπεκενμπάουερ, μετά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA, στο Μπορντό. Η απόφαση έχει ήδη ληφθεί και θα ανακοινωθεί αύριο, μαζί με τις διαδικαστικές λεπτομέρειες της διοργάνωσης.
Ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, είχε εκφράσει την άποψη από τον περασμένο Ιούνιο, ότι ενδεχόμενη αύξηση των ομάδων δεν πρόκειται να επηρεάσει την ποιότητα. «Ανάμεσα στις 16 και τις 24 δεν βλέπω μεγάλη διαφορά. Αν μιλούσαμε για τελική φάση 32 ομάδων τότε, ναι, θα είχαμε πρόβλημα ως προς την ποιότητα», είχε πει συγκεκριμένα.
Αύριο, λοιπόν, θα παρουσιαστεί το οργανόγραμμα της διοργάνωσης με τη νέα της μορφή. Είναι ήδη γνωστό ότι στην τελική φάση θα διεξάγονται 51 αγώνες, δηλαδή 20 περισσότεροι απ΄ ό,τι ισχύει έως τώρα. Επίσης, η διάρκειά της θα φτάνει τον ένα μήνα, αντί για τρεις εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ