Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Α.Δ.ΞΑΝΘΗΣ 18.10.2008

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ
Την 17.10.2008 και ώρα 11.00 παρουσιάστηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ξάνθης και ορκίστηκαν ενώπιον του πανοσιολογιότατου αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Αντωνίου ΒΟΥΛΚΟΥ και του Αστυνομικού Διευθυντού Ξάνθης κ. Παναγιώτη ΜΗΤΣΕΛΟΥ οι κάτωθι αναγραφόμενοι οι οποίο πέτυχαν στο σχετικό διαγωνισμό προσλήψεως ειδικών φρουρών του Αρχηγείου της ελληνικής Αστυνομίας :
α) ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ Χρήστος του Μιχαήλ.
β) ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗΣ Γεώργιος του Κων/νου.
γ) ΛΕΜΟΝΙΔΗΣ Στυλιανός του Νικολάου.
δ) ΜΕΤΑΞΑΣ Βασίλειος του Ιωάννη.
ε) ΣΟΡΟΝΤΙΛΑΣ Κων/νος του Ιωάννη.
στ) ΤΖΙΒΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Κυριάκος του Δημητρίου.
ζ) ΧΑΤΖΑΚΗΣ Στυλιανός του Εμμανουήλ.
Στους επιτυχόντες του διαγωνισμού ειδικούς φρουρούς ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στα νέα τους καθήκοντα όπως και στους γονείς τους οι οποίοι συνέβαλαν στην επιτυχία των παιδιών τους.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΗΧΟΡΡΥΠΑΝΣΗ
Την 18.10.2008 και ώρα 02.25’ στην Ξάνθη, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης ένας 40χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης καταστήματος καφενείου και η 37χρονη πολίτις Ρωσίας (νομίμου διαμονής) υπεύθυνη του καταστήματος καθώς λειτουργούσαν αυτό με τη μουσική του στα 95 dc (decibel) ήτοι 15 db πάνω από το επιτρεπόμενο όριο, διαταράσσοντας έτσι την ησυχία και την κοινωνική γαλήνη των πολιτών.
Δράστες με σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Ξάνθης θ’ αποσταλούν κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΤΟΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ
Την 18.10.2008 και ώρα 00.20’ στην Ξάνθη, συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης ένας 48χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της 38χρονης ημεδαπής συζύγου του. Δράστης με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Ξάνθης θ’ αποσταλεί κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.

Ενδοοικογενειακές διενέξεις και οι επιδράσεις τους στα παιδιά
Πρόσφατες έρευνες Αμερικανικών Πανεπιστημίων απέδειξαν ότι οι καβγάδες και οι εντάσεις μεταξύ των γονιών, επηρεάζουν αρνητικά τη ζωή και την εξέλιξη των παιδιών της οικογένειας τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα. Πιο συγκεκριμένα τα παιδιά που εκτίθενται στις λογομαχίες και τις φιλονικίες παρουσιάζουν τα εξής προβλήματα:
· Προβλήματα ύπνου, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά. Τα παιδιά, δηλαδή, κοιμούνται λιγότερες ώρες και κάνουν ανήσυχο ύπνο.
· Προβλήματα διάθεσης και συμπεριφοράς όπως νευρικότητα, επιθετικότητα, ανυπομονησία, άγχος, δυσθυμία, υπερένταση.
· Προβλήματα σχολικής επίδοσης. Δεν αποδίδουν στο σχολείο, δεν μελετούν, είναι αδιάφορα και αφηρημένα, δεν συμμετέχουν στο μάθημα, δεν συνεργάζονται
· Τα προβλήματα αυτά παρουσιάζονται και εκδηλώνονται στον παρόντα χρόνο, υπάρχουν, όμως και αρνητικές επιδράσεις στα παιδιά που θα εκδηλωθούν αργότερα. Τέτοιες επιδόσεις είναι οι κακές σχέσεις με τους ενήλικες, η αντιδραστική και απαξιωτική συμπεριφορά προς τους γονείς, η έλλειψη σεβασμού, η επιθετικότητα και η ανυπακοή.
· Τα παιδιά που έχουν μεγαλώσει σ’ ένα περιβάλλον γκρίνιας, λογομαχίας, επιθετικότητας, έλλειψης αγάπης και ψυχρότητας, θα είναι ενήλικες χωρίς αίσθηση της χαράς της ζωής, χωρίς κέφι και αισιοδοξίας. Ακόμη χειρότερα, θα αντιγράψουν πιθανότατα αυτό που έζησαν ως μοντέλο και θα αναπαραγάγουν έναν κακό γάμο, με εντάσεις και διενέξεις με τον/την σύντροφό τους.
Γι’ αυτό οι γονείς θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στη συμπεριφορά και στις σχέσεις τους, μπροστά αλλά και πίσω από την πλάτη των παιδιών τους. Θα πρέπει να αποφεύγουν τους καβγάδες, τις εντάσεις, τις απαξιωτικές εκφράσεις, την ειρωνεία, τα αρνητικά σχόλια ο ένας προς τον άλλο και να αναζητούν, ακόμη και με τη βοήθεια ειδικού τους λόγους και την αιτία της έντασης ώστε να τη θεραπεύσουν και να την ξεπεράσουν. Θα πρέπει, επίσης, να μάθουν να χειρίζονται σωστά το θυμό τους και να ελέγχουν τα νεύρα τους, ώστε να αποφεύγονται οι έντονες σκηνές μπροστά στα παιδιά.Στην περίπτωση που τα πράγματα, πάντως, ξεφεύγουν – όπως είναι πολλές φορές και πιθανό και φυσιολογικό, καλό είναι να λύσουμε την ένταση με τρόπο διαλεκτικό και με καλή διάθεση αμοιβαίων υποχωρήσεων και συναίνεση ώστε τα παιδιά να νιώσουν ασφάλεια και να διδαχθούν το σπουδαίο μάθημα ότι όλα λύνονται όταν τα συζητάμε και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις, ώστε έτσι να κάνουν και τα ίδια στη ζωή τους τώρα και αργότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ