Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Π.Ο.ΑΣ.Υ. της 6-10-08

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η σθεναρή - υπεύθυνη στάση και η ανυποχώρητη αποφασιστικότητα με την οποία η Ομοσπονδία και οι Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις χειρίσθηκαν την κρίση που προκλήθηκε από την επίθεση εναντίον μίας από τις κυρίαρχες κατακτήσεις του συνδικαλιστικού μας κινήματος , αυτής της θεσμοθέτησης ενός αντικειμενικού και διαφανούς συστήματος μεταθέσεων , απέτρεψαν τη διολίσθηση του Οργανισμού και των εργαζόμενων αστυνομικών σε «μαύρες μέρες» του παρελθόντος.
Από τη στιγμή που πληροφορηθήκαμε την ύπαρξη του απαράδεκτου σχεδίου κατάργησης του ισχύοντος Κώδικα Μεταθέσεων, έως και σήμερα, κινητοποιηθήκαμε άπαντες, ενημερώσαμε όλα τα πολιτικά κόμματα, τα οποία κατήγγειλαν απερίφραστα την απόπειρα ανατροπής της μεγάλης αυτής κατάκτησής μας, απευθυνθήκαμε σε όλους τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, εγείραμε την κοινωνία την ίδια, η οποία στάθηκε για άλλη μια φορά δίπλα μας, καταδικάζοντας κάθε προσπάθεια υπονόμευσης της υπηρεσιακής και οικογενειακής μας ζωής και βάζοντας φρένο σε όλους εκείνους που πίστεψαν ότι μπορούν να μας επιστρέψουν στην εποχή του ρουσφετιού και της μιζέριας.
Μετά το έκτακτο Γενικό Συμβούλιο της 16-9-2008 και την επιστροφή του επίμαχου σχεδίου Π.Δ. στη Φυσική Ηγεσία που είχε την ευθύνη σύνταξής του, με τον ήπιο χαρακτηρισμό του «απαράδεκτου», την ενεργοποίηση των χιλιάδων μελών μας που μετά από καιρό συστρατεύτηκαν ομόθυμα και μαζικά γύρω από τις συνδικαλιστικές τους Οργανώσεις, τη στήριξη όλης της κοινωνίας και του πολιτικού κόσμου για το δίκαιο του αγώνα μας και της απάντησης που αναμέναμε από την Πολιτική μας Ηγεσία, συνεδρίασε εκτάκτως, σήμερα 6 Οκτωβρίου 2008, στην Αθήνα, το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας για την αποτίμηση των εξελίξεων, δεδομένου ότι προηγουμένως ο Υπουργός Εσωτερικών Καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος είχε καλέσει εκτάκτως τα προεδρεία των Ομοσπονδιών των Αστυνομκών (ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ) προκειμένου να τους ανακοινώσει τη θέση του. Εκ μέρους των προεδρείων ζητήθηκε η όποια επίσημη θέση να ανακοινωθεί από τον ίδιο στο Γενικό Συμβούλιο.
Ο κ. Υπουργός πράγματι προσήλθε σήμερα στο Γενικό Συμβούλιο και ανακοίνωσε ενώπιον των εκπροσώπων των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων ότι πλέον δεν τίθεται ζήτημα ανατροπής του υφιστάμενου καθεστώτος του Κώδικα Μεταθέσεων (Π.Δ. 100/2003). Εφόσον χρειάζεται βελτίωση αυτός, βάση συζήτησης θα είναι το υφιστάμενο Προεδρικό Διάταγμα με βάση τις θέσεις και τις προτάσεις της Ομοσπονδίας και τούτο θα γίνει όποτε κριθεί σκόπιμο εκ μέρους της Ομοσπονδίας. Διαβεβαίωσε δε ότι δεν είναι στις προθέσεις του να θίξει πράγματα και καταστάσεις που ακυρώνουν την προσωπική και οικογενειακή μας ζωή, αλλά ούτε και να αιφνιδιάσει.
Μετά την αποχώρηση του κ. Υπουργού ακολούθησε διεξοδική συζήτηση και λαμβάνοντας υπόψη την τοποθέτησή του, αποφασίστηκε η αναστολή της πανελλαδικής ένστολης διαμαρτυρίας που είχε ανακοινωθεί να γίνει στις 9 Οκτωβρίου 2008, ενώ εκ μέρους ορισμένων Ενώσεων προτάθηκε να μην ανασταλεί η κινητοποποίηση, κυρίως με το επιχείρημα ότι στο παρελθόν, κάποιες φορές, δεν έχουν τηρηθεί οι δεσμεύσεις της Πολιτικής Ηγεσίας.
Χωρίς να υποτιμάται η αξία αυτού του επιχειρήματος, είναι σαφές ότι με τη σημερινή δέσμευση του Υπουργού Εσωτερικών το απαράδεκτο σχέδιο π.δ., αποσύρθηκε, πετυχαίνοντας να πείσουμε την Πολιτική Ηγεσία για το δίκαιό μας, έτσι ώστε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, στέλνοντας μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση ότι για τα προβλήματα δεν ευθύνονται οι κατακτήσεις των εργαζομένων που τους εξασφαλίζουν την εργασιακή τους αξιοπρέπεια.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Γνωρίζουμε ότι ο δρόμος μας δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Έρχονται δύσκολες ημέρες και η Ομοσπονδία σε πείσμα όλων εκείνων των ολίγων που επιχειρούν να υποσκάψουν την δυναμική της πορεία είναι εδώ για να υψώσει φωνή διαμαρτυρίας και διεκδίκησης για όλα τα καυτά καθημερινά μικρά και μεγάλα προβλήματά μας.
Είχαμε και έχουμε σαφή αγωνιστικό προσανατολισμό με αιχμή τα κυρίαρχα αιτήματά μας (νέο μισθολόγιο, κατώτατος εισαγωγικός μισθός 1350 ευρώ, αναπλήρωση απώλειας εισοδήματος, αναπροσαρμογή της αποζημίωσης για την πέρα του πενθημέρου εργασία και των νυκτερινών, πραγματική αναδιάρθρωση υπηρεσιών, κάλυψη οργανικών θέσεων κ.λπ.) για τα οποία καλούμαστε άμεσα να δώσουμε σκληρές μάχες και μάλιστα από σήμερα κιόλας, γνωρίζοντας ότι έχει κατατεθεί ήδη το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού με το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης να τυρβάζει περί άλλων…

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Τέλος, από το Γενικό Συμβούλιο αναδείχθηκε και αποφασίστηκε ομόφωνα η άμεση αναγκαιότητα πραγματοποίησης του 19ου εκλογικού συνεδρίου της Ομοσπονδίας, το συντομότερο δυνατόν, έτσι ώστε αυτό να λειτουργήσει ως καταλύτης στην προσπάθεια όλων μας για την ενδυνάμωση του αγώνα μας με στόχο την επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων, αλλά και την αντιμετώπιση των όποιων παραφωνιών που εκδηλώνονται κατά διαστήματα.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π. Ο. ΑΣ. Υ.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας


ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος ΒΛΑΧΟΣ Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ