Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Το έντονο ενδιαφέρον για ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς την ελληνική κοινωνία, εξέφρασε η Ομοσπονδία μας στους δόκιμους αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια των χθεσινών επισκέψεων των αντιπροσωπειών της στα Κέντρα εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων (Θήβα και Αυλώνας).

Παρά την προσπάθεια της Ηγεσίας να αποτρέψει τις επισκέψεις αυτές, το προεδρείο βρέθηκε στο πλευρό των δοκίμων, τους ενημέρωσε δια ζώσης για το θεσμικό ρόλο της Ομοσπονδίας και διένειμε εκατοντάδες φυλλάδια με το χαιρετιστήριο μήνυμά της.

Με αφορμή την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς, η Ομοσπονδία καλωσορίζει τους δόκιμους αστυνομικούς στην Αστυνομική μας οικογένεια και τους εύχεται καλή τύχη και επιτυχία στην σταδιοδρομία τους. Σημειώνει δε με έμφαση ότι πέτυχαν με την αξία τους το στόχο τους, μέσω των αδιάβλητων πανελληνίων εξετάσεων και καλούνται να υπηρετήσουν την ελληνική κοινωνία πέρα και πάνω από πολιτικές παρατάξεις, εφαρμόζοντας τους νόμους και υπηρετώντας την δικαιοσύνη και τα συμφέροντα της κοινωνίας, έχοντας ως βασική αδιαπραγμάτευτη θέση τους το ότι ο αστυνομικός έχει όχι μόνο απλά την δυνατότητα, αλλά και την υποχρέωση ελέγχου του νομίμου ή όχι μιας εντολής. Υποχρέωση άρνησης εκτέλεσης υπάρχει όταν η εντολή είναι παράνομη ή παράφορα παραβιάζουσα το Σύνταγμα.

Η Ομοσπονδία ενημέρωσε τους δόκιμους για τις μεγάλες κατακτήσεις της 20χρονης συνδικαλιστικής λειτουργίας των αστυνομικών, συμπεριλαμβανομένης της καθιέρωσης οικονομικής αποζημίωσης για όλους τους Δόκιμους κατά το διάστημα της πρακτικής τους εκπαίδευσης, που θεωρούμε σήμερα ότι πρέπει να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο και προτείνουμε να αυξηθεί στο διπλάσιο, ενώ τονίστηκε ότι η όλη παρουσία και δράση της Ομοσπονδίας εκπέμπει σταθερά μήνυμα εκδημοκρατισμού, εκσυγχρονισμού και επαναπροσανατολισμού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η Ομοσπονδία διαβεβαιώνει τους δόκιμους, αλλά και την ελληνική κοινωνία ολόκληρη ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για μια σύγχρονη Ελληνική Αστυνομία με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και όχι στο παρελθόν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ