Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

Στυλιανίδης: Η ποιότητα της εκπαίδευσης μια από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης

Η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στην νεολαία της ελληνικής περιφέρειας αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης τόνισε απόψε από τα Χανιά ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Ευριπίδης Στυλιανίδης που επισκέφθηκε το υπό κατασκευή σχολικό συγκρότημα στις Βρύσσες Αποκορώνου.
Ο κ. Στυλιανίδης αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα δράσης του Υπουργείου για την σχολική στέγη στο νομό Χανίων.
«Να επισημάνω και να υπενθυμίσω, ότι υπάρχουν στο πρόγραμμα που υλοποιούμε για την σχολική στέγη στο νομό Χανίων, δεσμευμένα 50 εκατομμύρια ευρώ τα οποία δαπανώνται σε 38 έργα. Κάποια από αυτά είναι σε εξέλιξη κάποια υλοποιούνται και κάποια έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Τηρούμε με συνέπεια τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση μας και ο πρωθυπουργός και δίνομε ιδιαίτερο βάρος και βαρύτητα στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στην νεολαία της ελληνικής περιφέρειας» τόνισε ο κ. Στυλιανιδης
Αναφερόμενος στις ελλείψεις που υπάρχουν στον τομέα της σχολικής στέγης στα Χανιά ο κ. Στυλιανίδης είπε: «Ότι δεσμεύσεις έχουμε αναλάβει θα υλοποιηθούν. Αντιλαμβάνεσθε, ότι οι παραλείψεις τα λάθη και οι χαμένες ευκαιρίες του παρελθόντος δεν μπορούν να διορθωθούν όλα με ένα μαγικό ραβδί. Ήδη έχουν γίνει πολλά βήματα προς τα εμπρός και θα συνεχίσομε όσο πιο δυναμικά και όσο πιο γρήγορα μπορούμε, τηρώντας τα χρονοδιαγράμματα για να ανταποδώσομε στο λαό των Χανίων αυτό που δικαιούται».
Ο υπουργός Παιδείας κάλεσε τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης να εξασφαλίσουν οικόπεδα, για να μπορέσει, όπως είπε, το Υπουργείο να αξιοποιήσει πιστώσεις για ανέγερση νέων σχολικών μονάδων.
Ο κ. Στυλιανίδης εγκαινίασε αργά το απόγευμα το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που στεγάζεται σε παλιό δημοτικό σχολείο που ανακαινίσθηκε στην περιοχή «Κεφαλάς» του Δήμου Βάμου.
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «μια από τις βασικές πτυχές της στρατηγικής μας για την εκπαίδευση, που συνοδεύει την πολιτική του ``έξυπνου σχολείου`` είναι η πλατφόρμα καινοτομιών που φέρνει τον τίτλο ``Ελληνας πολίτης της Ευρώπης πολίτης του κόσμου``. Οι πυλώνες στους οποίους στηρίζεται αυτό το κεφάλαιο της στρατηγική μας είναι πέντε: - η ανθρωποκεντρική εκπαίδευση, - η ψηφιακή σύγκλιση, - η πολυγλωσσία και - η ελληνομάθεια για τους ομογενείς του εξωτερικού, - η σύνδεση της παιδείας με τον πολιτισμό και τον αθλητισμό και - η περιβαλλοντική εκπαίδευση"
Όπως είπε ο κ. Στυλιανίδης στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης λειτουργούν 56 κέντρα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε όλη την χώρα στα οποία με εγκύκλιο του Υπουργείου προκαλούνται εκδρομές από όλη την Ελλάδα.
«Με τον τρόπο αυτό αναδεικνύομε τις φυσικές καλλονές και τις δυνατότητες περιοχών που δεν έχουν προβληθεί μέχρι τώρα, τονώνομε με τον σχολικό τουρισμό την τοπική οικονομία, και βεβαίως την ίδια ώρα δίνομε την δυνατότητα στα παιδιά με βιωματική διδασκαλία να αποκτήσουν ευαισθησία για το περιβάλλον και το φυσικό και το πολιτιστικό"
Όπως είπε ο κ. Στυλιανίδης το κέντρο που σήμερα εγκαινιάσθηκε ουσιαστικά υπηρετεί αυτή την πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ