Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΑΣΥ

Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2008
Αρ. Πρωτ: 605/13/12
Προς: Την Κυβερνητική Επιτροπή
Μέγαρο Μαξίμου –Αθήνα
Κοιν: 1) Γραφείο Πρωθυπουργού
Μέγαρο Μαξίμου –Αθήνα
2) Γραφείο Υπουργού Οικονομικών
κ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ Γεωργίου
Αθήνα
3)Γραφείο Υπουργού Εσωτερικών
κ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ Προκόπη
Αθήνα
4)Πολιτικά κόμματα της Χώρας

5) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις –΄Εδρες τους
6) Όλες τις Αστυνομικές Υπηρεσίες

Αξιότιμοι ,

Οφείλουμε να σας μεταφέρουμε των αγωνία των χιλιάδων νέων συναδέλφων μας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ζητήματα επιβίωσης σε ό,τι αφορά την οικονομική τους κατάσταση.
Αναφερόμαστε βεβαίως για τους συναδέλφους εκείνους που καθημερινά είναι στο «πεζοδρόμιο» αντιμετωπίζοντας κίνδυνο ζωής, που αναγκάζονται να κάνουν δεύτερη και τρίτη δουλειά για να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες που η σύγχρονη κοινωνία πολλές φορές δυστυχώς επιβάλει.
Είναι αδύνατο υπό τις σημερινές συνθήκες να αποδοθούν απερίσπαστοι στο έργο τους που η αποστολή τους επιτάσσει , η οικονομική δε συγκυρία και η οικονομική τους θέση μας υποχρεώνει να απαιτήσουμε ειδικότερα για τους συγκεκριμένους μια ιδιαίτερη αντιμετώπιση.
Το όλο θέμα ιδιαίτερα απασχόλησε την Ομοσπονδία, η οποία κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε ότι:
«Πέραν της αναγκαιότητας καθιέρωσης νέου μισθολογίου με εισαγωγικό μισθό του νέου αστυφύλακα τα 1.350 ευρώ, δικαιότερους συντελεστές και ενσωμάτωση επιδομάτων, για την καταπολέμηση της φτώχιας και της οικονομικής εξαθλίωσης των ενστόλων, ειδικότερα των νέων αστυνομικών, όπως κατατεθεί πρόταση στο νεοϊδρυθέν Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής για την χορήγηση υπό μορφή επιδόματος 150 ευρώ μηνιαίως σε όσους από τους Αστυφύλακες – Αρχιφύλακες – Ανθυπαστυνόμους, Υπαστυνόμους Β΄ και Α΄ μέχρι δώδεκα έτη υπηρεσίας έχουν εισοδηματικό κριτήριο από 683 έως 1000 ευρώ βασικό μισθό.
Για άλλη μια φορά επισημαίνουμε την αναγκαιότητα της αλλαγής του υπολογισμού της χορηγούμενης κατ’ έτος εισοδηματικής πολιτικής στους ένστολους με προσαύξηση στο ποσοστό που θα χορηγηθεί στους Δημοσίους Υπαλλήλους κατά 40% ώστε να καλυφθεί η απώλεια του εισοδήματος που υφίστανται τα τελευταία χρόνια από την εξαίρεση τους στο να υπάρξει για αυτούς καινούργιο μισθολόγιο».
Κατόπιν των ανωτέρω αναφερομένων παρακαλούμε όπως στα οικονομικά μέτρα που θα εξαγγελθούν – ανακοινωθούν από μέρους σας για τις ασθενέστερα οικονομικά τάξεις συμπεριληφθούν και οι αστυνομικοί υπάλληλοι.


Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π. Ο. ΑΣ. Υ.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας


ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος ΒΛΑΧΟΣ Γεώργιος
6932310597 6974142272

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ