Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Λ. Ζαγορίτης: «Η ψαλίδα έκλεισε δραστικά»

«Η ψαλίδα ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έκλεισε δραστικά», τονίζει ο Γραμματέας της Κ.Ε. της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης, σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, κάτι που αποδίδει στο ότι «ο κόσμος δέχθηκε θετικά τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «ο Κώστας Καραμανλής έκανε ότι έπρεπε» και ότι τώρα «ενισχύεται ακόμη περισσότερο». Ο ανασχηματισμός, αναφέρει επίσης, «ήταν ζήτημα ουσίας», καθώς «επιβαλλόταν αλλαγή σελίδας.
Σε ερώτηση για τον «σαρωτικό ανασχηματισμό» στον κυβερνητικό μηχανισμό, ο κ. Ζαγορίτης τονίζει ότι πρόκειται για «φυσιολογική προέκταση, η συνέχεια του ανασχηματισμού» του υπουργικού Συμβουλίου. Και στέλνοντας μήνυμα προσθέτει ότι «αυτή την ώρα δεν επιτρέπονται ούτε προσωπικά παιχνίδια ή στρατηγικές, ούτε παρεϊστικες νοοτροπίες».
Ο κ. Ζαγορίτης δεν βλέπει πρόωρες εκλογές πριν τον Μάρτιο του 2010, καθώς προβλέπει, ύστερα και από τις δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ότι η αξιωματική θα κάνει χρήση της συνταγματικής της δυνατότητας και θα προκαλέσει εκλογές, λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας.
Όπως λέει ο κ. Ζαγορίτης η ΝΔ τάσσεται υπέρ μιας δεύτερης θητείας του κ. Παπούλια, τονίζοντας ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκεντρώνει ευρεία αποδοχή».
Σε ερώτηση, εξάλλου, για τη μη υπουργοποίησή του, και τον συσχετισμό της με το ενδεχόμενο εκλογών την άνοιξη, ο Γραμματέας της ΝΔ τα αποσυνδέει με απόλυτο τρόπο και συνδέει την παραμονή του στο κόμμα με τη δουλειά που πρέπει να γίνει ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης των ευρωεκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ