Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Αθ. Κοκκινούλής: «Αρκετά τα λεφτά, αν μοιραστούν όπως πρέπει»

«Τα λεφτά που δίνει το υπουργείο είναι μια καλή βάση για να στηριχθεί το χαμένο εισόδημα των αγροτών», δηλώνει σε συνέντευξή του στον ΕΤ ο πρόεδρος της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας, κ. Αθανάσιος Κοκκινούλης.
Ο ίδιος ασκεί κριτική στο νεοσυσταθέν Πανελλαδικό Συντονιστικό Οργανο στο οποίο συμμετέχουν συνδικαλιστές από τη Στερεά «και εκπρόσωποι 14 και 15 ατόμων από κάποια μπλόκα» και επισημαίνει ότι το πακέτο ενίσχυσης έπρεπε να είχε δοθεί πριν από τα Χριστούγεννα.
Τελικά είστε ή δεν είστε ικανοποιημένοι από τα 500 εκατομμύρια ευρώ, σε μια περίοδο παγκόσμιας οικονομικής κρίσης;
Είναι μια καλή κίνηση, υπό την προϋπόθεση να διευκρινιστεί ο αριθμός των δικαιούχων. Να τα πάρουν μόνο οι κατ’ επάγγελμα αγρότες και όχι οι ετεροεπαγγελματίες.
Ποια προϊόντα πρέπει να ενισχυθούν κατά προτεραιότητα;
Να δοθεί προτεραιότητα στις καλλιέργειες που φέτος υπέστησαν τη μεγαλύτερη ζημιά. Δηλαδή: βαμβάκι, δημητριακά, λάδι.
Η χρονική στιγμή που εξαγγέλθηκαν τα μέτρα ήταν η κατάλληλη;
Οχι. Πρόκειται για φάουλ της κυβέρνησης. Αν τα μέτρα εξαγγέλλονταν πριν από τα Χριστούγεννα, η κατάσταση θα ήταν διαφορετική. Τα μέτρα αυτά δεν είναι της τελευταίας στιγμής, αφού τα επεξεργαζόταν από καιρό ο πρώην υπουργός κ. Αλέξανδρος Κοντός. Μερικοί λένε ότι η χρονική στιγμή ήταν επικοινωνιακό τρικ της κυβέρνησης. Αυτή είναι μια λάθος εκτίμηση.
Τι λέτε για τη δημιουργία Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου των αγροτών;
Λέω ότι είναι σεβαστές όλες οι απόψεις των συναδέλφων. Αλλά για ποιο πανελλαδικό μού μιλάτε; Της διάρκειας μιας ημέρας; Γιατί είναι εύκολο να λες ότι κάνεις το πρωί Πανελλαδικό Συντονιστικό Οργανο με εκπροσώπους 14 και 15 από διάφορα μπλόκα και το βράδυ να σου φεύγουν οι Μικροθήβες, η Θεσσαλονίκη, τα Γιαννιτσά, ο Προμαχώνας.
Για πόσο καιρό ακόμα θα είναι τα τρακτέρ στους δρόμους;
Εγώ, όπως ξέρετε, μπορεί να συμβουλεύω τους συναδέλφους μου αλλά δεν συμμετέχω στο συντονιστικό όργανο. Είμαι υπέρ της ανανέωσης και της εξέλιξης στο συνδικαλιστικό κίνημα. Τρία μέλη της ΕΑΣ Λάρισας συμμετέχουν στο συντονιστικό και κάνουν πολύ καλή δουλειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ