Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Ο.ΑΣ.Υ

Αθήνα 2 Απριλίου 2009
Αριθμ.Πρωτ.:200/2/44δ
«Αντεπίθεση στην απαξίωση της ΕΛ.ΑΣ.»

Κατά τη συνεδρίαση, χθες, 01-04-2009, στην Αθήνα, του Γενικού και Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας και μετά από έντονο προβληματισμό και εύλογη ανησυχία, όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις, αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ να τεθούν όλες οι Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις σε κατάσταση συναγερμού.
Το βαρύ κλίμα που προκαλείται από τις δυσοίωνες προβλέψεις για μια σειρά ζωτικών για τους συναδέλφους μας θεμάτων, με την κυβέρνηση να μην δίνει σαφείς εξηγήσεις, αναγκάζει όλους μας να συναισθανθούμε την κρισιμότητα της περιόδου που διανύουμε και να αναλάβουμε ΟΛΟΙ τις ευθύνες μας ως συνδικαλιστικό κίνημα ενός αστυνομικού σώματος που βιώνει καθημερινά την απαξίωση, τον ευτελισμό και τη χλεύη, ενώ οι πραγματικοί υπαίτιοι των δυσλειτουργιών και της αναποτελεσματικότητας των αστυνομικών υπηρεσιών, περί άλλων τυρβάζουν.
«Το καράβι πάει μόνο του» και εμείς οφείλουμε να χαράξουμε την αγωνιστική μας πορεία για να διασφαλίσουμε όχι μόνο τις μεγάλες κατακτήσεις μας, αλλά και για να βγάλουμε από το τέλμα τον αστυνομικό μας οργανισμό. Στόχος μας είναι μια αποτελεσματική δημόσια Ελληνική Αστυνομία, που θα κατοχυρώνει το αγαθό της ασφάλειας για όλους τους Έλληνες, αντί να τους στέλνει, ολοένα και περισσότερο, στην αναζήτηση συμβολαίων με ιδιωτικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας.
Κατά τη διάρκεια του Γενικού Συμβουλίου έγινε εκτενής ενημέρωση από τον καθηγητή Εργατικού Δικαίου κ. Αλέξη Μητρόπουλο για την καταδικαστική απόφαση της χώρας μας, όσον αφορά τα όρια συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών και την αλλαγή του χαρακτήρα της ασφάλισης από κοινωνική σε επαγγελματική. Το συμπέρασμα που εξήχθη είναι ότι δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός!
Η τακτική που ακολουθήθηκε από τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών για την υπεράσπιση της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αλλά και οι ισχύοντες ασφαλιστικοί νόμοι που οδηγούν στη μείωση των συντάξιμων αποδοχών, μας κάνουν να υποψιαζόμαστε ότι πίσω από τις πλάτες μας, εξυφαίνονται νέα, σκληρά για τους εργαζόμενους, μέτρα.
Η είδηση ότι το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, στο οποίο είναι ασφαλισμένος σημαντικός αριθμός αστυνομικών, για να καλύψει τα ελλείμματά του ενδέχεται να προχωρήσει στην αναζήτηση έκτακτης εισφοράς των μελών του, ισοδύναμης με το μισό μισθό, αλλά και την επιπλέον αύξηση των κρατήσεων από τα επιδόματα κατά 2%, προκαλεί επίσης έντονη ανησυχία και αναγκάζει όλους μας να συναισθανθούμε τις ευθύνες μας.
Την ίδια ώρα από την πλευρά της κυβέρνησης δεν υπάρχει καμία διάθεση για σοβαρό διάλογο, για το υπερώριμο αίτημά μας, αυτό της θέσπισης ενός νέου, δίκαιου μισθολογίου, όπως εδώ και μια πενταετία πλέον έχουμε ζητήσει με συγκεκριμένες προτάσεις μας. Σήμερα που απαιτείται όσο ποτέ άλλοτε η ανύψωση του ηθικού των αστυνομικών με διασφάλιση της εργασιακής τους ηρεμίας και γαλήνης, δυστυχώς η «αγωνία» των κυβερνώντων είναι πώς θα καταργηθεί ο Κώδικας Μεταθέσεων για να «σωφρονιστούν», όπως λένε, οι «τεμπέληδες» και οι «απείθαρχοι» συνάδελφοί μας… Η «αγωνία» τους είναι πώς θα ποδηγετήσουν την ΠΟΑΣΥ για να τη φέρουν στα νερά τους και σ’ αυτήν τους την προσπάθεια, όπως κατήγγειλε για άλλη μια φορά ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας, ο Δημήτρης Κυριαζίδης, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στο Γενικό Συμβούλιο, «βρέθηκαν δικά μας χέρια-φτυάρια», πρόθυμα να βοηθήσουν…
Η ΠΟΑΣΥ με πλήρη συναίσθηση της κρισιμότητας της σημερινής κατάστασης και του δύσκολου αγώνα που έχει μπροστά της, αποφάσισε σειρά πρωτοβουλιών από σήμερα κιόλας, με αποκορύφωση των κινητοποιήσεών της κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ενόψει των Ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου 2009, προτείνοντας σε όλες τις Ομοσπονδίες των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, εντατικοποίηση του μετώπου για την επίλυση των κοινών προβλημάτων μας. Ειδικότερα αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:
1. Συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) και της Ανωτάτης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπηρεσιών (ΑΔΕΔΥ) με κεντρικό μήνυμα «να μην πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι».
2. Συνάντηση την προσεχή εβδομάδα με τους υπουργούς Οικονομίας και Εσωτερικών με αντικείμενο την έναρξη διαλόγου για ένα νέο μισθολόγιο και τα λοιπά οικονομικά μας αιτήματα.
3. Επίσημη ενημέρωση από την Κυβέρνηση για το τι προτίθεται να κάνει μετά την καταδικαστική απόφαση αναφορικά με τα όρια συνταξιοδότησης.
4. Παρουσία αντιπροσωπείας στο Κοινοβούλιο την προσεχή Τετάρτη, με αφορμή τη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων της πρότασης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπανδρέου για τα θέματα της Ελληνικής Αστυνομίας.
5. Συνέχιση των συναντήσεων με τα πολιτικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένης και της Νέας Δημοκρατίας.
6. Συμμετοχή αντιπροσωπειών όλων των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων σε τοπικό επίπεδο στις εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά.
7. Διοργάνωση πανελλαδικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα, κατά χρόνο και τρόπο που θα καθοριστούν από την Εκτελεστική Γραμματεία, ανάλογα με την πρόοδο του διαλόγου με τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, για τα χρονίζοντα, καυτά θεσμικά, εργασιακά και οικονομικά μας αιτήματα.

Στις επάλξεις του αγώνα κρινόμαστε όλοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ