Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Ενας χρόνος χωρίς τον Χριστόδουλο

Τρισάγιο στον τάφο του θα τελέσει σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος
Σαν σήμερα τα ξημερώματα, πριν ακριβώς από ένα χρόνο, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος άφηνε την τελευταία του αναπνοή, μετά από μιαν άνιση μάχη με τον καρκίνο. Η χριστιανική εγκαρτέρηση, η πνευματική δύναμη, η πίστη και το θάρρος με τα οποία αντιμετώπισε την ασθένειά του ήταν τα ύστατα μηνύματα που έστειλε στο λαό και προστέθηκαν σε όσα καθημερινά τους έστελνε με τη ζωή και το λόγο του. Σήμερα το μεσημέρι, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος μεταβαίνει στο Α’ Νεκροταφείο και τελεί τρισάγιο επί του τάφου του Προκατόχου του. Η Ιερά Σύνοδος θα τελέσει το ετήσιο μνημόσυνο την προσεχή Κυριακή στον μητροπολιτικό ναό των Αθηνών, με ομιλητή τον μητροπολίτη Σερρών κ. Θεολόγο. Την Κυριακή οι περισσότεροι μητροπολίτες τέλεσαν μνημόσυνο στη μνήμη του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, ενώ τον τάφο του επισκέπτονται πάντα πιστοί και αφήνουν λουλούδια.
Στην Κέρκυρα, ο εκεί μητροπολίτης κ. Νεκτάριος, πνευματικό παιδί του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, κατά το μνημόσυνο που τέλεσε στο ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, σημείωσε μεταξύ άλλων:
«Μας λείπει ο Χριστόδουλος. Μας λείπει το θάρρος του να μη φοβάται να πει την αλήθεια, όσο κι αν αυτή ενοχλούσε… Ο Χριστόδουλος είχε το θάρρος να καλεί σε αντίσταση εναντίον της νοοτροπίας ότι η Εκκλησία υπάρχει μόνο για το περιθώριο της ζωής…».
Ο μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ, επίσης πνευματικό παιδί του μακαριστού, δήλωσε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος υπηρέτησε τον Κύριο με θείο ζήλo και δαπάνησε τον εαυτό του για το Ευαγγέλιο και την Εκκλησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ