Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Ο.ΑΣ.Υ

Αθήνα 29 Απριλίου 2009
Αριθμ.Πρωτ.:900/6/4

Μήνυμα για την εργατική πρωτομαγιά

Συμπληρώνονται αυτές τις ημέρες είκοσι χρόνια από την ημέρα εκείνη (5 Μαΐου 1989) που οι πρωτεργάτες συνάδελφοί μας συνδικαλιστές, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της Ιστορίας για μια νέα σελίδα στις σχέσεις εργασίας του αστυνομικού προσωπικού, αλλά και γενικότερα όσον αφορά το ρόλο του στην ελληνική κοινωνία, κατέθεσαν στο Πρωτοδικείο Αθηνών το Καταστατικό για την ίδρυση και λειτουργίας της Ομοσπονδίας μας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.
Σήμερα, έχοντας διαγράψει μια λαμπρή σελίδα αγώνων και θυσιών για την ΕΛ.ΑΣ. και την Ελλάδα, ακολουθώντας σταθερά τις αγωνιστικές παραδόσεις του συνδικαλιστικού μας κινήματος, χαιρετίζουμε τους αγώνες όλων των εργαζομένων της χώρας μας και διατρανώνουμε την αποφασιστικότητά μας να μη διαψεύσουμε τα οράματα και τις ελπίδες όλων εκείνων που αφιερώθηκαν στον αγώνα για μια σύγχρονη και δημοκρατική Ελληνική Αστυνομία, ικανή να υπερασπίζεται τα έννομα αγαθά των συμπολιτών μας, με σεβασμό στον συνάνθρωπο και στα δικαιώματά του.
Γνωρίζουμε ότι οι περιστάσεις είναι δύσκολες για όλους μας. Το παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον, δυσοίωνο όσο ποτέ, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, με ευθύνη των ισχυρών της γης.
Οι επιπτώσεις της κρίσης επιρρίπτονται για άλλη μια φορά στις πλάτες των εργαζομένων.
Οι δυνάμεις καταστολής καλούνται να αναχαιτίσουν την οργή του κόσμου, ορθώνοντας νέα τείχη, δυναμιτίζοντας τις σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τους πολίτες και απαξιώνοντας ακόμα περισσότερο τον αστυνομικό θεσμό. Από την πλευρά μας για μια ακόμη φορά τονίζουμε προς τούτο την πάγια θέση μας ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι σε τέτοιου είδους πρακτικές και τακτικές.
Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, καλείται και η Ελληνική Αστυνομία να ανταποκριθεί στην αποστολή της, φέροντας βαρύ το φορτίο των επιπτώσεων των πολιτικών που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.
Το συνδικαλιστικό μας κίνημα είχε προ πολλού κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και είχε απαιτήσει τη λήψη γενναίων αποφάσεων για την Ελληνική Αστυνομία έτσι ώστε αυτή να καταστεί πιο αποτελεσματική, όπως οι περιστάσεις απαιτούν. Δυστυχώς, οι ιθύνοντες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα με αποσπασματικά μέτρα, γεγονός που θέτει σε αμφιβολία και αμφισβήτηση την όποια αποτελεσματικότητά τους.
Καλούμε όλες τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις μας, με αφορμή τις φετινές εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά 2009 να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που διοργανώνονται από τα εργατοϋπαλληλικά κέντρα όλης της χώρας, ενώνοντας τη φωνή διαμαρτυρίας μας με τις φωνές των εκατομμυρίων συμπολιτών μας, που αγωνίζονται για μια ανθρώπινη ζωή, για ένα καλύτερο αύριο.
Όλοι οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες οφείλουν να συναισθανθούν και τις δικές τους προσωπικές ευθύνες και να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την επίτευξη των στόχων του συνδικαλιστικού μας κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ