Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Π.Ο.ΑΣ.Υ - Π.Ο.ΑΞΙ.Α

Κύριοι Βουλευτές

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης έναντι όλων των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων που εκπροσωπούμε, αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας, που επικροτούν και στηρίζουν την αγωνιστική πορεία μας, με αφορμή τη σημερινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το έλλειμμα ασφαλείας που παρατηρείται στη χώρα μας, θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας τον έντονο προβληματισμό μας και να ζητήσουμε από σας να συμπαρασταθείτε στον δίκαιο αγώνα μας.

Σταθερή επιδίωξή μας είναι η ανάδειξη των προβλημάτων και η επίλυσή τους με εποικοδομητικό διάλογο, χωρίς καμία διάθεση συγκάλυψης των πραγματικών αιτίων και υπαιτίων. Αυτό ενδεχομένως να ενοχλεί. Το βλέπουμε άλλωστε και στις μέρες μας, καθώς επιχειρείται η κατασυκοφάντηση του αγώνα μας και η προσπάθεια ενοχοποίησης της κριτικής για τα κακώς κείμενα στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας…
Θα συμφωνείτε ασφαλώς ότι την απαξίωση του αστυνομικού θεσμού δεν την προκαλούν εκείνοι που βάζουν το δάκτυλο επί των τύπων των ήλων, αλλά
όλοι εκείνοι που δεν εγκύπτουν με σοβαρότητα και στρατηγική σκέψη στα σύγχρονα προβλήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία και την Ελληνική Αστυνομία, συντηρώντας έτσι την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο αστυνομικός οργανισμός σήμερα.

Ως συνδικαλιστικό κίνημα, με λύπη μας διαπιστώνουμε αυτές τις μέρες ότι ενώ δικαιωνόμαστε με τον πιο τραγικό τρόπο, έχοντας προειδοποιήσει τους ιθύνοντες από τις αρχές του 2007 -μεταξύ άλλων και με τα γνωστά υπομνήματα και τα διαβήματά μας προς τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης προς τα πού οδηγείται η Ελληνική Αστυνομία, από την άλλη πλευρά, οι κυβερνώντες αρνούνται να αφουγκραστούν την αγωνία των συντεταγμένων συνδικαλιστικών μας οργάνων και να σκύψουν σοβαρά στην πρότασή μας για τη σύσταση μιας Διακομματικής Επιτροπής, που θα καταγράψει επιτέλους τα μεγάλα οργανωτικά και όχι μόνο, προβλήματα της ΕΛ.ΑΣ. και θα προτείνει λύσεις μακράς πνοής, με πνεύμα συναίνεσης και διακομματικής συνεννόησης.



Οι Ομοσπονδίες μας, επειδή ποτέ δεν αντιμετώπισαν μοιρολατρικά και καιροσκοπικά τις τραγωδίες που πλήττουν με αυξητικούς ρυθμούς την Ελληνική Αστυνομία, αλλά και τους ίδιους τους συμπολίτες μας και επειδή, επίσης, έχουν αποδείξει ότι μπορούν να συνομιλούν με την ελληνική κοινωνία πάντα καθαρά και ξάστερα, τούτες τις δύσκολες για όλους μας ώρες, είναι και πάλι υποχρεωμένες να καλέσουν την ελληνική Κυβέρνηση να εξετάσει με ιδιαίτερη προσοχή τη σύσταση της Διακομματικής Επιτροπής για την Ελληνική Αστυνομία, αλλά και να υιοθετήσει την πρότασή μας για τη χάραξη μιας νέας αντεγκληματικής πολιτικής που θα λαμβάνει υπόψιν της καθοριστικούς παράγοντες όπως εγκληματολογικά, πληθυσμιακά και άλλα σύγχρονα δεδομένα και θα συνοδεύεται από τα απαιτούμενα για την υλοποίησή της κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού.

Κύριοι Βουλευτές
Το βαρύ κλίμα που προκαλείται από τις δυσοίωνες προβλέψεις για μια σειρά ζωτικών για τους συναδέλφους μας θεμάτων, με την κυβέρνηση να μην δίνει σαφείς εξηγήσεις, αναγκάζει όλους μας να συναισθανθούμε την κρισιμότητα της περιόδου που διανύουμε και να αναλάβουμε ΟΛΟΙ τις ευθύνες μας ως συνδικαλιστικό κίνημα ενός αστυνομικού σώματος που βιώνει καθημερινά την απαξίωση, τον ευτελισμό και τη χλεύη, ενώ οι πραγματικοί υπαίτιοι των δυσλειτουργιών και της αναποτελεσματικότητας των αστυνομικών υπηρεσιών, περί άλλων τυρβάζουν.

«Το καράβι δεν μπορεί να πλεύσει μόνο του μέσα στην σημερινή φουρτούνα» και εμείς οφείλουμε να χαράξουμε την αγωνιστική μας πορεία για να διασφαλίσουμε όχι μόνο τις μεγάλες κατακτήσεις μας, αλλά και για να βγάλουμε από το τέλμα τον αστυνομικό μας οργανισμό. Στόχος μας είναι μια αποτελεσματική Ελληνική Αστυνομία, που θα κατοχυρώνει το αγαθό της ασφάλειας για όλους τους Έλληνες, αντί να τους στέλνει, ολοένα και περισσότερο, στην αναζήτηση συμβολαίων με ιδιωτικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας.

Κύριοι Βουλευτές
Οι Ομοσπονδίες μας, με πλήρη συναίσθηση της κρισιμότητας της σημερινής κατάστασης και του δύσκολου αγώνα που έχουν μπροστά τους, αποφάσισαν σειρά πρωτοβουλιών από σήμερα κιόλας, με αποκορύφωμα τις κινητοποιήσεις τους ενόψει των Ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου 2009, προτείνοντας σε όλες τις Ομοσπονδίες των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, εντατικοποίηση του μετώπου για την επίλυση των κοινών προβλημάτων μας.
Στην προσπάθειά μας αυτή, ευελπιστούμε και στη δική σας συμπαράσταση, αναδεικνύοντας τις προτάσεις μας για τον εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Αστυνομίας και την εδραίωση του αισθήματος ασφαλείας στον τόπο μας.

Αθήνα 8 Απριλίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ